Полицейски синдикат: Не приемаме предложението на кабинета

„Не приемаме предложението на правителството”, заяви пред Нова телевизия председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

„Модификацията, която предлага правителството е неприемлива за синдикатите в МВР, а и не само в МВР. Начинът, по който се предлага да се приеме тази модификация, също е неприемлив”, каза още той.

Правителството предложи в сряда да се запазят двайсетте заплати при пенсионирането, но само за тези, които вече работят в системата. Силовите синдикати поискаха Бойко Борисов да отмени напълно заложените от финансовото министрество икономии. В крайна сметка обаче дните отпуск бяха намалени от 30 на 20, ще отпадне и допълнителното заплащане за клас прослужено време.

„Твърди се, че има служители в МВР с над 400 дни. Това доказва, че системата нещо не работи. В това отношение ние сме на едно мнение с министър Румяна Бъчварова. Определено е необходима много сериозна реформа, а не псевдореформите, които се извършваха до момента в това министерство. Щом служител има над 400 дни отпуск, значи началникът му не си е свършил работата. Служителят може и да е тарикат, но в този случай началникът му е некадърен”, коментира Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини