Ген. Мутафчийски: До края на седмицата ще има 100 термокамери по границите

Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Вход осъди „Енерго-Про“ за начислена сметка в Русе

Жилищен вход на площад „Свобода“ в Русе осъди „Енерго-Про Продажби“ АД да му плати 804,77 лв. неоснователно начислена сметка за ток. Районният съд в крайдунавския град отхвърли иска на монополиста и го осъди да покрие и 600 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

През август т.г. обитателите получават фактурата за изразходваната еленергия след корекция за грешка в показанията на електромера. Хората във входа се принуждават да платят парите, след като им спират тока. Те обаче завеждат чрез управителя на етажната собственост гражданско дело в съда, че не дължат сумата.

От „Енерго-Про“ твърдят, че засекли при проверката пломбиран електромер, но с „липсваща индикация за наличие на напрежение на трета система на дисплея”. Изправният уред бил коригиран и оставен да работи, а инкасаторът завишил общото количество енергия за 90 дни с 6336 квтч.

„Електроразпределителното дружество е длъжно да поддържа измервателните уреди като техен собственик“, мотивират се магистратите. Те са категорични, че „недобросъвестното поведение на Енерго-Про Мрежи“ не би следвало да води до неоснователно обогатяване за сметка на потребителите чрез корекции на сметките им“. Те ощетяват абонатите и напълно противоречат на Закона за задълженията и договорите /ЗЗД/.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.