Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Депутатите свалиха имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Народното събрание свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление, предаде Фокус.

Депутатите, които гласуваха за свалянето на имунитета на Волен Сидеров в мнозинството си 144 бяха „за“, 11 гласуваха „против“ и 1 гласува „въздържал се“. За свалянето на имунитета гласуваха представители на всички парламентарни групи, против бяха членовете на „Атака” и от „БСП лява България” имаше „Въздържал се“.

За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха 148 „за“ 11 гласуваха „против“ и 0 „въздържал се“. Така депутатите одобриха проекти за решения по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.

Главният прокурор внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати, след като на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП АТАКА нахълта в сградата на НАТФИЗ. Предстои Народните представители да гласуват промяна в правилника за намаляване на този срок на 5 дни. По време обсъжданията в пленарна зала Волен Сидеров каза, че не си е свали имунитета сам, защото няма доверие в българската правораздавателна система. Той даде за пример делото, което се е водило срещу него заради летището във Варна. Атанас Зафиров от ПГ на БСП лява България коментира, че работата на времената анкетна комисия е имало предизвественост заради начина, по който са се провеждали заседанията на комисията. Димитър Главчев от ПГ на ГЕРБ разясни правилника на Народното събрание и, че комисията може да работи с различни правила.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.