Кола се заби в автобус във Велико Търново

Шофьор на лек автомобил е с черепно-мозъчна травма след като се е ударил челно в междуградски автобус във Велико Търново. Произшествието станало около 7,50 часа в четвъртък на ул."Опълченска" в старата столица.

В злополучната сутрин лека кола "Нисан" се носела с голяма скорост, а водачът внезапно изгубил управление. Возилото се забило най-напред в мантинелата, завъртяло се и се блъснало в идващ насреща автобус № 10, който превозва пътници по линията Горна Оряховица-Велико Търново. Водачът на рейса заковал спирачки, но не успял да избегне сблъсъка. От силния удар, смачканият нисан отново се завъртял, а двигателят му се откъснал и полетял в пропастта под пътя.

Шофьорът е бил сам в колата и при катастрофата е получил тежки наранявания. Откаран е в болницата във Велико Търново. За щастие нито един от возещите се в автобуса около 40 души не е пострадал.

По случая е разпоредена авто-техническа експертиза, която ще изяснява причините за катастрофата. Предполага се, че произшествието е станало заради висока скорост. Взета е кръвна проба за алкохол на водача на колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони