Волейболистите стартират на олимпийската квалификация за Рио с мач срещу Финландия на 6 януари

Европейската волейболна централа (CEV) обяви програмата на олимпийската квалификация, която ще се проведе в германската столица Берлин в началото на януари 2016 г.

Както е известно, България се падна в изключително трудната група „В“ с олимпийския шампион Русия, европейския първенец Франция и коравите финландци. Турнирът в „Макс Шмелинг Хале“ ще се проведе от 5 до 10 януари.

Първият мач на България е срещу Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа е срещата с Русия, а на 8 януари играем с Франция от 18:00 часа.

В група „А“ на турнира в Берлин са домакинът Германия, световният шампион Полша, Сърбия и Белгия.

Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за трето място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Заелите второ и трето място отбори се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. До този момент четири тима вече си осигуриха участие на игрите в Рио де Жанейро - домакинът Бразилия, САЩ, Италия и Аржентина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт