Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

Фейсбук пуска приложението си за новини в реално време Notify

Фейсбук е готов с приложението си за новини в реално време Notify и се очаква то да бъде пуснато през следващата седмица, твърдят запознати източници пред „Файненшъл Таймс“.

Социалната мрежа прави все по-сериозни опити да навлезе в бизнеса с разпространение на новинарско съдържание, като си партнира с различни медии. Новото приложение ще позволява на потребителите да се абонират за съдържание от избрани от тях медии. Notify ще позволява и абониране за избрани рубрики на дадена медия. Дали достъпът до съдържанието е безплатен или не, зависи от сайта на медията. Абонирането в Notify е само за известия, че има нови публикации, съобщи наскоро онлайн изданието The Awl.

Публикувайки новинарско съдържание, социалната мрежа обещава, че благодарение на огромната си аудитория ще спомогне за увеличаването на потребителите на медиите, с които се кооперира, а с това и на собствените си приходи.

Апликацията ще поддържа съдържание от различни печатни, дигитални и телевизионни медии като Vogue, Mashable, CNN и the Washington Post. Notify до известна степен ще следва модела на Instant Article, което разчиташе на това, че през Фейсбук статиите и съдържанието се появяват по-бързо, отколкото на страниците на самите медии. Така медиите имаха избор или да продават реклами в собствените си по-малко посещавани сайтове, или да позволят на Фейсбук да им посредничи срещу 30% от прихода.

Фейсбук успя през последните години да си извоюва доминираща роля на мобилния рекламен пазар благодарение на успеха на приложенията към платформата. Компанията се радва на някои доста големи успехи в привличането на потребители към основните си мобилни приложения, като Messanger например. През юни компанията обяви ръст на активните потребители на приложенията си с 23% на годишна база, с което ползващите апликациите ѝ стават 1.3 милиарда. За сметка на това двете им самостоятелни приложения за видеоразговори и за разменяне на снимки не донесоха очакваните резултати.

Развитието на портфолиото от приложения на Фейсбук отразява една глобална тенденция в медийната консумация – все по-значимото изместване на потребителите към мобилните устройства. В САЩ около една пета от времето, което потребителите отделят за ползване на медии, е било през смартфон или таблет, но едва 8% от разходите за реклама са насочени към мобилния сектор, сочат данни на Kleiner Perkins Caufield Byers.

Следователно поле за развитие има и Фейсбук се опитва чрез различни стратегии да се позиционира навреме на пазара. Според консултантите тази ниша само в САЩ се оценява на около 25 млрд. долара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.