Дават пари на фирми пари за детски кът

“Джи Пи Груп” отличи млади строители от Бургас

КАТ спря от движение 40 камиона след масови проверки в цялата страна

Задържаха дрехи, парфюми и спортни обувки на ГКПП „Дунав мост“

Димитър Чобанов: Забавянето на България за влизане в чакалнята на Еврозоната не е фатално

Платена отпуска след 4 месеца стаж Повишат санкциите при повторно нарушение на работодателя за недеклариран труд

Министър Ананиев: Ако третирането срещу комари не се извърши през март, ситуацията става трудно овладяема

Директни самолетни полети между България и Хърватия започват от 1 май

Кметът на Стара Загора поздрави баскетболистките на „Берое” за спечеления трофей

Иззеха 300 стоки от магазин за дрехи в Радомир

Премиерът ще настоява в Брюксел за допълнително финансиране за по-слабо развитите райони у нас

Помагат на бизнес идеи в тютюневите региони 1500 възрастни с безплатен медицински преглед

В Пловдивско готвят протести заради винетка за 200-метров път

Прокуратурата повдигна задочни обвинения на трима руснаци за натравянето на Гебрев Бизнесменът преживял още четири други опита за покушение, два - в чужбина

Прожектират „Паразит“ първо в Бургас

Общината в Шумен плаща 6000 лева на ухапано дете

Малолетно дете, ухапано от скитащо куче, осъди община Шумен чрез майка си за обезщетение 6000 лв. за преживени болки и страдания. Решението е на районния съд в града и към тази сума се добавят 120 лв. имуществени разходи за медикаменти, както и 890 лв. деловодни разноски.

Псето с ушна марка захапало момченцето по десения глезен. Нападението станало, докато К.Е., на 7 г., вървял с майка си в района на автогарата на бул.“Мадара“ на 1 май тази година. На другия ден кракът посинял и детето посетило спешна помощ, където били инжекция против тетанус и назначили курс с противобясна ваксина.

Детето станало неспокойно, не искало да излиза навън, изпускало се в съня си, бълнувало, получило и тикове на лицевите мускули. Психолог бил категоричен, че това е остра стресова реакция след травматично преживяване. Така се стигнало до предявяване на иск към общината за противоправно бездействие. Пред съда юрист на кметството обяснил, че е предприето всичко за овладяване популацията на безстопанствените кучета със създаване на приют. Освен това претендирали, че искът е завишен.

Магистрати изцяло уважават иска за понесени вреди от детето. Приемат, че дейността по организиране улавянето и изолирането на скитащи кучета е вменена като задължение на кмета на съответната община.

Това решение може да бъде обжалвано пред окръжен съд в Шумен, като втора инстанция. Междувременно оттам преди два дни са потвърдили друг иск към кметството от 10 000 лв. на шуменка, която пропадна в дупка на тротоар в кв. „Боян Българанов“ и си счупи ръката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.