Утре ще е слънчево, температури до 18°

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ и сутринта на много места в източната половина от страната и по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от "Фокус". 

Минималните температури ще са в широки граници от минус 2° в западните до 5° - 6° в източните райони. Утре около обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и над страната ще бъде предимно слънчево. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 13° и 18°. Сутринта над Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но около обяд видимостта ще се подобри и след пладне ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 14 - 16°.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 9°. В събота ще духа слаб, а в неделя до умерен северозападен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, без валежи. Дневните температури ще са по-ниски - максималните между 11° и 16°. В понеделник вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 13° и 18°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето