Финландия ни връща съден за убийство

Бил екстрадиран в Хелзинки за незаконна търговия с алкохол= Заклал и обгорил финландец

Делото срещу Кирил Симеонов (28 г.), обвинен, че е заклал финландеца Яри Салминен (26 г.), предстои най-сетне да тръгне в Софийския градски съд. Няколко пъти стартът на процеса се отлагаше заради отсъствието на Кирил, който е екстрадиран във Финландия по дело за незаконна търговия с алкохол. Довеждането му у нас още се чака, но властите в Хелзинки са обещали да го доведат в страната ни, стана ясно вчера в съда.

Кирил е обвинен, че през октомври 2012 г. е заклал Яри в дома си в столичния кв. „Овча купел“. След това откарал трупа му на сметище край пернишкото село Кладница и го обгорил. Бил му ядосан, че тормози сестра му, с която имал интимни отношения.

След като прекара известно време в килията, Кирил бе освободен срещу 15 000 лв. гаранция. Впоследствие обаче отново бе задържан заради процеса срещу него в Хелзинки и екстрадиран във Финландия по искане на тамошните власти.

„Финландските власти не са успели да доведат Симеонов въпреки усилията им поради неосигурен транзит“, обяви вчера съдия Иван Коев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право