Родната митология оживява в анимация

Знаете ли историята за тримата братя и златната ябълка? А искате ли да видите един неин по-различен прочит, а героите й да оживеят в анимация?
Създаването на първото българско фентъзи, базирано на мотиви и легенди от българския фолклор, обединява група млади, но опитни аниматори от студио „Змей“. Вече трета година те работят за реализиране на благородната идея - да покажат родната митология по модерен и лесен за възприемане от чужденците начин. Бъдещата анимационна поредица „Златната ябълка“ (The Golden Apple) няма да бъде преразказ на известната народна приказка за тримата братя и змея, а авторски приключенски сериал. Стъпвайки върху сюжета й, анимационният проект ще показва България в положителна светлина. Визуалният стил и музиката на сериала ще включват традиционни и адаптирани фолклорни мотиви.

В момента авторите приключват работа по трейлъра на първия епизод, като амбицията им е скоро да го пуснат в интернет и чрез големия брой гледания - да го превърнат в световно събитие. Сериалът ще бъде озвучен на български и на английски език. Идеята е да се направят поне два сезона с по 24 епизода, всеки с продължителност 24 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали