Съученици на убития Андрей: Огорчени сме, Полфрийман се държеше надменно в съда

Огорчени сме от номинацията на убиеца на Андрей - Джок Полфрийман за "Човек на годината". Това заяви пред Нова телевизия Илия, съученик на убития Андрей.

Австралиецът, който излежава присъда за убийството на 20-годишния младеж, е номиниран от Българския хелзински комитет в анкетата "Личност на годината".

"В началото Пол се държеше изключително надменно в съда и показваше неуважение към българската държава", допълни друг от приятелите на наръгането момче. По думите на двамата, Андрей е наръган с професионален 30-сантиметров нож.

"Паметта на Андрей е свята и неопетнена. Проблемът е, че един антибългарски комитет издига убиец за човек на годината", продължи съученикът на 20-годишното момче.

От своя страна председателят на БХК Красимир Кънчев заяви, че номинацията не е на комитета, а е допусната от нея. Номинирано е дружеството и дейността му, на което Полфрийман е председател.

"Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини