Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Глобиха 10 000 лв. пастир за лъжлив побой от полицаи

Пастир отнесе 10 000 лв. глоба заради лъжлив сигнал на тел. 112, че е пребит от полицаи в русенското село Семерджиево. Районният съд потвърди наказанието на З.С.М. за нарушение по чл. 28 ал. 1 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер. Решението може да се обжалва пред Административния съд.

Магистратите са категорични, че З.С.М. е злоупотребил умишлено. Наказанието в случая е глоба от 2000 до 5000 лв., но щом са мобилизирани службите за спешно реагиране, санкцията скача от 10 000 до 20 000 лв.

Униформените служители навестили пастира тази пролет в селото. След разговора им той се обадил на тел. 112, че е „нападнат, блъскан и заплашван с нанасяне на побой от двама полицаи“. Пред пристигналия мотопатрул З.С.М. признал, че послъгал. Овчарят обаче отказал да приеме съставения му акт за предаденото „невярно и заблуждаващо съобщение“ и преписката стигнала до съда.

Това не е първият случай на глоба заради злоупотреба с тел. 112, сочи съдебната практика в Русе. М.г. проститутка също беше осъдена да плати 10 000 лв. глоба заради лъжлив сигнал, че е изнасилена. Драмата се разиграла, когато В.А. била прецакана от неплатежоспособен клиент. Тя се вбесила, че я разкарал напразно на адрес и макар че не го обслужила, решила да го накисне за изнасилване.

Мъж от град Ветово пък беше глобен 1500 лв. от Районният съд за лъжливи сигнали на тел. 112. Пияният М.Д.Д. разигравал цяла нощ мотопатрул за побоища в града, след като униформените служители му забранили да шофира автомобила си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.