Глобиха 10 000 лв. пастир за лъжлив побой от полицаи

Пастир отнесе 10 000 лв. глоба заради лъжлив сигнал на тел. 112, че е пребит от полицаи в русенското село Семерджиево. Районният съд потвърди наказанието на З.С.М. за нарушение по чл. 28 ал. 1 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер. Решението може да се обжалва пред Административния съд.

Магистратите са категорични, че З.С.М. е злоупотребил умишлено. Наказанието в случая е глоба от 2000 до 5000 лв., но щом са мобилизирани службите за спешно реагиране, санкцията скача от 10 000 до 20 000 лв.

Униформените служители навестили пастира тази пролет в селото. След разговора им той се обадил на тел. 112, че е "нападнат, блъскан и заплашван с нанасяне на побой от двама полицаи". Пред пристигналия мотопатрул З.С.М. признал, че послъгал. Овчарят обаче отказал да приеме съставения му акт за предаденото "невярно и заблуждаващо съобщение" и преписката стигнала до съда.

Това не е първият случай на глоба заради злоупотреба с тел. 112, сочи съдебната практика в Русе. М.г. проститутка също беше осъдена да плати 10 000 лв. глоба заради лъжлив сигнал, че е изнасилена. Драмата се разиграла, когато В.А. била прецакана от неплатежоспособен клиент. Тя се вбесила, че я разкарал напразно на адрес и макар че не го обслужила, решила да го накисне за изнасилване.

Мъж от град Ветово пък беше глобен 1500 лв. от Районният съд за лъжливи сигнали на тел. 112. Пияният М.Д.Д. разигравал цяла нощ мотопатрул за побоища в града, след като униформените служители му забранили да шофира автомобила си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони