Шофьор клъцна "скоба" на колата си в Русе

Изнервен шофьор сряза посред бял ден поставената скоба на закопчания му автомобил "Ситроен кактус" в Русе. Случаят е станал на бул. "Цар Освободител", съобщиха от полицията в крайдунавския град. Случаят се разследва от започналото бързо производство за увреждане на чуждо имущество за близо 150 лв. по чл. 216 ал. 4 от Наказателния кодекс /НК/.

42-годишният З.В. спрял в зона за кратковременен престой улицата и служители от общинското предприятие "Комунални дейности" блокирали с метална скоба предната лява гума на автомобила. Когато се върнал, шофьорът решил да не се обажда на оставения телефон и извадил ножовката.

"Паяците" на общината дебнат край забранените места за паркиране и докато спре кола, веднага връхлитат да я вдигнат", твърдят разгневени собственици. Те недоволстват, че общинските служители се интересуват единствено да приберат глобата. По общинската наредба репатрирането струва 40 лв., а ако собственикът е наблизо и не иска да му отнесат автомобила, плаща наполовина.

М.г. вбесен русенец препречи с тялото си посегателството на "паяка" върху личния му автомобил. Р.Й. /52 г./ оставил колата си за броени минути по ул. "Борисова", през които връхлетял репатраторът. Собственикът веднага се върнал, но отказал да плати глобата.
След неравна битка той се качил на товарната платформа и придружил вдигнатото му возило до специализирания паркинг. Съпротивата му донесла 200 лв. глоба от районния съд по съставения му акт от Указа за борба с дребното хулиганство и отказа му да изпълни устно полицейско разпореждане.

"Гражданите да спазват поставените знаци и указателни табели по улиците", уточниха от общинската управа. В т.нар. "синя зона" на крайдунавския град има над 500 места, които носят средно по 50 000 лв. приходи на месец в местния бюджет. Една пета от постъпленията осигуряват "паякът" и поставените скоби. Платеният престой, включително със смс, струва по левче на час, а абонаментната карта за 1 г. е 120 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони