Куба иска отново да внася български хранителни продукти

Куба има желание отново да внася български хранителни продукти, както и да развива смесени предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост. Това заяви министърът на хранителната промишленост на Куба Мария дел Кармен Консепсион на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски и водената от него делегация в Хавана, съобщава "Нова телевизия".

Консепсион посочи, че в страната вече навлизат чуждестранни компании със смесено участие. Куба вече има 11 подобни проекта и са подготвени 14 нови в производствени дейности на хранителната промишленост като производството на млечни и месни продукти, кафе, мелнична промишленост, алкохолни и безалкохолни напитки, консерви.

Министър Лукарски очерта като конкретна възможност възстановяване на производството на българско кисело мляко за кубинския пазар. От своя страна Консепсион изрази желание за увеличаване на вноса в България на кубински ром, пури, кафе и други продукти. Според нея има възможност за създаване на смесени предприятия за дистрибуция на кубински стоки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес