Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Министър Ангелкова с идея: По-малко борси, повече медийна и онлайн реклама

България трябва да намали участието си на международни туристически борси за сметка на ударен онлайн дигитален маркетинг, медийна реклама и промоция в социалните мрежи. Идеята лансира във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която посети Осмия Черноморски туристически форум, организиран от Варненската туристическа камара, Икономическия университет, общината и министерството.

„В момента участваме в повече от 42 борси, а Португалия, например, която е на шесто място в света по туризъм, се представя на 10. Правим анализ на ефективността и ще отсеем ключовите изложения, на които ще останем, а икономиите ще вложим в по-ефективни рекламни продукти“, поясни Ангелкова.

Според нея догодина бюджетът на МТ ще е над 13 млн. лв., а за реклама ще има поне 9 млн. лв. – с над 2,2 млн. лв. повече от тази година. С част от средствата ще бъдат организирани 120 журналистически турове, стартират и кръгли маси у нас с представители на бранша от ключови за България пазари – Германия, Великобритания и държавите съседки. Първият форум на 19 и 20 ноември ще е с руската агенция по туризъм. Целта е след отчетения за това лято 8% спад на гостите по морето да бъде обезпечен летния сезон 2016. Първата добра новина е, че догодина до Варна дебютно ще има директни чартъри от Франция, каза Ангелкова.

Тя добави, че проектът на МТ за удължаване на сезона чрез дотирани пролетни и есенни полети до морските летища е получил одобрението на финансовото министерство. То трябва да подаде официално искане до ЕК, за да получим разрешение за оказване на държавна помощ и да започнем да събираме оферти от авиокомпании, поясни Ангелкова. Според нея има шанс догодина сезонът да продължи до късна есен с голф и балнео ваканции на туристи предимно от Скандинавските страни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.