Кристиано Роналдо: Аз съм невероятен

- Статистиките ви са невероятни. 504 гола в 760 мача в кариерата ви... Можете ли да подобрите нещо в играта си?

- Струва ми се трудно... Просто трябва да задържа това ниво, а това е много сложна задача. Вероятно най-трудната работа на един футболист.

- Легенда? Суперзвезда? Част от историята? Как се определяте?

- Няма нужда сам да казвам, че съм легенда или вече съм част от историята на футбола... Цифрите говорят сами.

- А вие ли сте най-добрият футболист в света?

- В моето съзнание аз винаги съм най-добрият. Номер едно в света. Не само сега, тази година или тази седмица. Винаги! Не ми пука какво мислят останалите. Всеки си има мнение. Може би вашето е, че Меси е най-добрият в света. Моето е различно - аз съм по-добър.

- За вашите отношения с вечния ви съперник от „Барселона“ не се знае много... Имахте задочни диалози на една церемония за „Златната топка“. Тя ли е основната причина за съперничеството ви?

- Едно листче, поставено в плик за писма, променя всичко - това със "Златната топка". Да гледам как Меси печели четири пъти поред не ми бе лесно. След втората си помислих - повече няма да се появя на такава церемония. Отношенията ни с Меси се промениха. Говорим за неща, които никога не сме обсъждали - семейство например. Учтиво и лаконично. Просто кратки разговори.

- „Манчестър Юнайтед“ остава специален за вас. Ще се върнете ли?

- Казвал съм го десетки пъти. Никой не знае какво ще стане в бъдеще. В този момент аз съм щастлив в „Реал“. Чувствам се добре. Имам договор и съм щастлив в Мадрид. За бъдещето - никой не знае.

- А как ви се вижда „Юнайтед“ днес?

- Искам да виждам „Юнайтед“ на върха постоянно. Мисля, че този сезон отборът е по-добър от миналия, но има още работа да се върне на нивото отпреди 6-7 години. Искам тимовете, които обичам, да се справят добре. Същото се отнася и за „Спортинг“.

- Какво е да си суперзвезда във футбола?

- Страхотно е! Това ми дава мотивация. Да си в моето положение не е лесно, но не се оплаквам. Щастлив съм. Хората имат огромен интерес към всичко, което правя. Причината е една: Аз съм невероятен както на терена, така и извън него!

- Наистина ли играхте с травма на световното през миналата година? Толкова ли е важна за вас родината ви?

- Можех спокойно да си взема почивка. И щях да го направя, ако имахме в състава двама или трима като Кристиано Роналдо. Но нямахме.

- Кои са приятелите ви? И колко от тях са във футбола?

- Нямам много приятели във футбола. Хората, на които вярвам... не, не - и те не са много. През повечето време съм сам. Такъв човек съм - обичам да се самоизолирам.

Не казва коя е майката

Кристиано Роналдо говори за BBC преди премиерата на биографичния филм за него. Мегазвездата коментира съперничеството си с Лионел Меси, за постиженията си, както и за това дали ще напусне „Реал“.

Публикуваме откъси от интервюто, добавени са и въпроси от разговор със същата медия във филма. Най-интересният е последният - за майката на сина му Кристиано-младши... Отговорът му е традиционен: „Никога не съм казвал и няма да кажа коя е тя.“

Топ агентът Жорже Мендеш: Кристиано ще завърши кариерата си в „Реал“

„Кристиано Роналдо ще завърши кариерата си в „Реал“ (Мадрид) - заяви футболен агент №1 Жорже Мендеш, който движи делата на трикратния носител на „Златната топка“. - Всеки ден има спекулации, всеки ден има някоя история... Но моето мнение е това - няма да напусне.“

Естествено в подобен едър бизнес личното мнение никога не е само лично...

Изявлението на топ агента пред „Скай“ дойде експресно след скандал, изригнал от Франция. В. „Льо паризиен“ оповести версия на думи на Кристиано към Лоран Блан, треньор на ПСЖ, след мача от Шампионската лига в Мадрид във вторник - 1:0. Двамата разговаряха кратко и Роналдо казал на ухо на французина: „Отборът играе много добре. Много бих се радвал да работя с вас.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят