Оставиха в ареста трафиканти на бежанци

Окръжен съд Бургас потвърди наложени мерки за неотклонение задържане под стража спрямо Илия Христов и Димитър Иванов. Срещу тях е повдигнато обвинение за трафик на хора.

Те са разследвани по досъдебно производство за това, че на 28.10.2015 година, край средецкото село Белеврен, в съучастие като съизвършители и заедно с трето лице, превели през границата група от 18 бежанци, без документи за самоличност.

На 30.10.2015 г. Районен съд Средец е взел по отношение на обвиняемите първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Вчера те обжалваха това определение с искане за други мерки, а именно домашен арест или гаранция.

В съдебната зала Илия Христов заяви, че иска да е със семейството си, има шест деца и чака седмо, затова моли съда да го освободи. Димитър Иванов пък каза, че не е извършил престъплението и поиска свобода, за да може да работи.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания и поиска от въззивния съд да остави без уважение молбата на обвиняемите. Прокурорът посочи, че ако обвиняемите бъдат освободени, те могат да извършат и друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини