ДСК е банка на годината

ДСК беше обявена за банка на годината за 2014 г. от едноименната асоциация „Банка на годината“. Трезорът победител беше определен сред 28-те български финансови институции от жури, в което участват водещи банкери, финансисти и анализатори.
ДСК получи награда и в още една категория - за най-голям пазарен дял. Пощенска банка взе приза „Таен клиент“ като признание за успехите на трезора в обслужването на клиенти. УниКредит Булбанк получи наградата за ефективност, а Сосиете Женерал Експресбанк грабна приза за динамика на развитие. Като най-успешен чуждестранен клон беше отличена БНП Париба.

Непосредствено преди връчването на наградите в София се проведе конференция, посветена на финансовата стабилност. На нея финансисти и банкери обсъдиха предстоящите стрес тестове и оценка на качеството на активите на банките и на застрахователните дружества. Шефът на управление „Банков надзор“ в БНБ Димитър Костов увери, че не очаква сътресения в банковия сектор заради тази процедура. Той припомни, че кредитните институции у нас са стабилни и с добра капиталова адекватност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес