Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Кметът на Търново Даниел Панов положи клетва

Новоизбраният кмет на община Велико Търново Даниел Панов положи клетва в музей „Възраждане и Учредително събрание”. Историческата сграда прие първото заседание на новосформирания Общински съвет, в чиито състав влизат 37 местни парламентаристи. Тържествената сесия бе свикана със заповед на областния управител проф. Пенчо Пенчев.

В началото на заседанието първи клетва положиха избраните общински съветници, след което с минута мълчание бе почетена паметта на председателя на Великотърновски общински съвет в мандат 2011-2015 г. Николай Ашиков. След това председателят на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова връчи удостоверението за избор на Даниел Панов. Губернаторът проф. Пенчо Пенчев покани Панов за полагане на клетва и подписване на клетвен лист, след което му връчи официалния символ „Огърлицата на Велико Търново”.

„Избрахме музей „Възраждане и Учредително събрание“ за домакин на това събитие, не само защото това е първата сграда на Търновска община след Освобождението. Избрахме го, защото сме убедени, че трябва да имаме памет за нещата, които ни правят горди старостоличани и българи. Тя е фундаментът на нашата идентичност и е в основата на гордостта и на отговорността ни първо да бъдем старостоличани и българи, а след това европейци и граждани на света”, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
„Преди четири години, когато бях избран за кмет за пръв път, цитирах известната фраза на Уинстън Чърчил :“Не ви обещавам нищо друго, освен кръв, пот и сълзи“. Знаех, че онова, с което сме се заели изобщо не е лесно, че няма да стане бързо, че пътят ще е изпълнен с трудности и препятствия, че резултатите ще дойдат само след много труд, упоритост и последователност от всички ни”, продължи Панов.
Кметът разказа притча за доброто и злото и отправи апел за единство към общинските съветници, кметовете на населените места и великотърновската общественост. „Показвали сме много пъти, че когато сме обединени, можем да постигаме почти всичко. Призовавам всички да вложим цялата си позитивна енергия, капацитет, сърце и душа и да работим заедно за просперитета на община Велико Търново и нейните граждани”, подчерта Даниел Панов.

В края на думите си кметът изрази благодарност към великотърновци за упражненото право на глас и мъдростта при избора, както и към институциите за организацията, реда и спокойствието по време на изборния процес. Той поздрави общинските съветници и кметовете на населени места за позитивната кампания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.