Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди Рома

Джеймс Камерън смята да заснеме още четири филма “Аватар”

Уникати от гаража: Шуменски бизнесмен вае купи от авточасти Валери Балабанов-Барни майстори по 10 месеца наградите в памет на приятеля си

“Природозащитници” искат да живеят в частна собственост

Адвокат Емануил Йорданов пред „Труд” за арестувания за бомбата на мача: Извършителят е преценил, че най-благоприятно за него е да се предаде в полицията

С биберон и козе мляко хранят 3-те мечета в Парка над Белица, ще ги пращат в Гърция, за да оцелеят

Цвета Караянчева: Нека президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Корнелия Нинова: Задържането, 5 часа на улицата с белезници, е повече показност, отколкото съдържание

Португалската легенда Шимао Саброса ексклузивно пред “Труд”: Никой не може да смени Стоичков в Барселона

Пиян и пребит мъж зарязан на междуселски път

Внучката на Ванга омъжи дъщеря си (СНИМКИ)

Хотел “Риц” в Париж разпродаде обзавеждане за 7,3 милиона евро

Разследват смъртта на 32-годишен наркозависим, издъхнал в дома на приятел

Няма пострадали български военнослужещи при атентата в Кабул

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Кметът на Търново Даниел Панов положи клетва

Новоизбраният кмет на община Велико Търново Даниел Панов положи клетва в музей „Възраждане и Учредително събрание”. Историческата сграда прие първото заседание на новосформирания Общински съвет, в чиито състав влизат 37 местни парламентаристи. Тържествената сесия бе свикана със заповед на областния управител проф. Пенчо Пенчев.

В началото на заседанието първи клетва положиха избраните общински съветници, след което с минута мълчание бе почетена паметта на председателя на Великотърновски общински съвет в мандат 2011-2015 г. Николай Ашиков. След това председателят на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова връчи удостоверението за избор на Даниел Панов. Губернаторът проф. Пенчо Пенчев покани Панов за полагане на клетва и подписване на клетвен лист, след което му връчи официалния символ „Огърлицата на Велико Търново”.

„Избрахме музей „Възраждане и Учредително събрание“ за домакин на това събитие, не само защото това е първата сграда на Търновска община след Освобождението. Избрахме го, защото сме убедени, че трябва да имаме памет за нещата, които ни правят горди старостоличани и българи. Тя е фундаментът на нашата идентичност и е в основата на гордостта и на отговорността ни първо да бъдем старостоличани и българи, а след това европейци и граждани на света”, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
„Преди четири години, когато бях избран за кмет за пръв път, цитирах известната фраза на Уинстън Чърчил :“Не ви обещавам нищо друго, освен кръв, пот и сълзи“. Знаех, че онова, с което сме се заели изобщо не е лесно, че няма да стане бързо, че пътят ще е изпълнен с трудности и препятствия, че резултатите ще дойдат само след много труд, упоритост и последователност от всички ни”, продължи Панов.
Кметът разказа притча за доброто и злото и отправи апел за единство към общинските съветници, кметовете на населените места и великотърновската общественост. „Показвали сме много пъти, че когато сме обединени, можем да постигаме почти всичко. Призовавам всички да вложим цялата си позитивна енергия, капацитет, сърце и душа и да работим заедно за просперитета на община Велико Търново и нейните граждани”, подчерта Даниел Панов.

В края на думите си кметът изрази благодарност към великотърновци за упражненото право на глас и мъдростта при избора, както и към институциите за организацията, реда и спокойствието по време на изборния процес. Той поздрави общинските съветници и кметовете на населени места за позитивната кампания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.