Сърбия задържа един от най-големите наркотрафиканти на Балканите

В Сърбия е задържан един от най-големите наркотрафиканти на Балканите, както и терорист, за който се предполага, че е участвал в нападението в град Куманово на 9 срещу 10 май тази година.

Това съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович в Белград, цитиран от БГНЕС.

Освен с наркотрафик, престъпната група се е занимавал и с търговия на оръжие от Франция. Стефанович съобщи, че е най-големият наркобос е с инициалите М.Д. и е арестуван в град Нови Пазар. Заедно с него е задържан и друг важен наркотърговец – М.Н. в Нови Сад, като последният е бил влиятелен на територията на Сърбия.

Балканският наркобос се е занимавал с трафик на хероин от Турция през България за Сърбия и от там за Западна Европа. През последните 4 месеца са задържани 13 кг хероин.

При друга спецоперация в сътрудничество с френските си колеги сръбските полицаи са задържали 4 души в Сърбия, а във Франция – други 9. „Става въпрос за международна престъпна група, която се е занимавала с търговия с оръжие на територията на Сърбия и Франция“, каза Стефанович.

Министърът съобщи, че е задържан и В.Б. от Куманово, който е заподозрян за участието в терористични нападения в Македония в периода от януари до май тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят