Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Бъчварова съкращава 2500 “безболезнено”

Бойко Борисов: Разписах още над 3,5 млн. лв. за спешни нужди в МВР

Горанов призова полицаите да не бързат да напускат

МВР ще направи “по-безболезнени” реформи със съкращаването на 2500 души от щата. Това казва министър Румяна Бъчварова на последното заседание на кабинета в сряда, според публикуваната днес стенограма. На него са приети промените в Закона за МВР, с които се създава държавна фирма за издаване на документите за самоличност и шофьорските книжки. Хората, които сега отговарят за това, ще бъдат съкратени.

Щатът на МВР е около 50 хил. Идеята е ведомството да се освободи от “нетипични за държавните органи функции” и така да се спестят пари. На същото заседание премиерът Бойко Борисов обяви, че се отказва от идеята на финансовия министър Владислав Горанов за махане на бонуса от 20 заплати при пенсиониране на полицаите. Заради това предложение униформените вече от няколко дни протестират.

Борисов не само ревизира становището на Горанов, а вчера вечерта съобщи в Пловдив, че е разписал министерско постановление да се дадат над 3,5 млн. лв. за най-неотложните и спешни нужди на МВР. Парите са за ремонт на автомобилния парк, гориво, акумулатори, зимни гуми, компютри, принтери, оборудване и отопление на помещения. “Отворил съм и специален лимит от 200 млн. лв. за нов автопарк: микробуси, автобуси, автомобили за Специалните сили”, допълни Борисов. Той бе в Пловдив на освещаването на дарение от 1500 комплекта противопожарни облекла от Канада.

Препоръчвам на всички служители да запазят самообладание и да не напускат, заяви по-рано през деня министър Горанов в парламента. Според него нямало да си намерят лесно работа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.