ЕС отпуска 232 милиона евро за борба с разпространението на коронаируса

Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Русенец поиска 2500 лв. от БТК за нежелани смс

Абонат на БТК ЕАД в Русе потърси 2500 лв. обезщетение за нежелани смс-и. Районният съд обаче отхвърли иска на Б.Д.К., включително и платените 7,34 лв. за изпратените и получените съобщения от телекомуникационния оператор за участва в играта VIVA START без негово съгласие. Той трябва да плати 405 лв. разноски по делото и може да обжалва решението пред окръжния съд в крайдунавския град.

Магистратите са категорични, че Б.Д.К. не е представил доказателства за реално претърпени имуществени вреди и предизвикания му гняв и възмущение от поведението на служители на БТК. „Съдът постановява решението си върху установените обстоятелства по делото и на базата на категорични доказателства, а не по презумпции“, пише в решението.

Човекът сключил м.г. двегодишен договор за абонаментен план “Трафик унлимитед М+” с БТК. Той обаче отказал да получава маркетингова информация за продукти и услуги „на трети лица“ със смс-и за игри и реклами. Въпреки отказа му, абонатът получил фактура да плати 7,34 лв. за участие. Жалбите до Комисията за защита на потребителите и до националния омбудсман не му помогнали да си възстанови парите.

Изхабените време и нерви да се разправя с телефонни оператори и да подава документи го принудили да заведе гражданско дело в съда. От БТК показали справка, че е изпращал кратки съобщения за играта VIVA START и дължи отчетените суми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.