160 българи отлетяха на почивка в Египет въпреки предупреждението на външно министерство

Група от 160 български туристи плюс десетина души самолетен екипаж пристигнаха на почивка вчера в египетския курортен център Хургада и ще останат там една седмица. Напук на истерията, обхванала Европа след мистериозната катастрофа със самолет на руската авиокомпания “Когалимавиа”, нито един от записалите се предварително българи не се е отказал от почивката си, съобщиха туроператори пред “Труд”.

Самолетът от София за Египет излетя в 10 ч българско време в събота. Чартърът е на родната авиокомпания “Българиан еър чартър”. Екипажът и самолетът ще престоят една седмица в Хургада, след което ще върнат туристите обратно.

Това са единствените български туристи в Египет в момента, изпратени на организирано пътуване от туроператори, твърдят от бранша. Оттам не знаят има ли хора, отишли индивидуално или през чужди посреднически компании.

“В Хургада всичко е спокойно. Няма никакво напрежение. Евакуацията, за която се говори, малко ми прилича на шоу и политическа игра”, каза пред “Труд” Гриша Костов, шеф на “Алфатур”, която е сред компаниите, предлагащи почивки в Египет.

В петък вечерта Външно министерство излезе с препоръка към българските граждани, които планират почивка в Египет, да се въздържат от пътуване до курортите на Синайския полуостров, както и в района на Хургада, до изясняване на причините с инцидента с руския самолет. Отправя се и препоръка българите в Шарм ел Шейх да не напускат хотелите и да се свържат с посолството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини