Огромно количество вода спря издирването на затрупаните край Крушунските водопади

След като в продължение на 40 часа спасителните екипи се опитваха безуспешно да намерят двамата души, които бяха затрупани край Крушунските водопади, акцията по тяхното издирване късно снощи беше прекратена заради огромно количество вода, придошла на мястото на инцидента, съобщава Нова телевизия.

По неофициална информация екипите са продължили да работят през цялата нощ. Към момента акцията е възобновена. Очаква се на място да пристигне и военна техника от Плевен, която да помогне с разчистването на огромните скални късове, които са останали на място.

Въпреки че голяма част от скалните отломки вече са разчистени, следа от българката и англичанина все още няма. Спасителните екипи не знаят точното място, където те се намират и дали те са оцелели. Шансовете за оцеляване на този етап са минимални.

Специалистите казват още, че има вероятност те да се намират и под вече изчистена от скалите земна маса. Работата продължава бавно с цел безопасността на екипите, които работят на място. В акцията участват екипи на „Гражданска защита”, „Пожарна безопасност”, Спешна помощ и спасителни екипи.

Коментари

Задължително поле