Най-красивата българка в САЩ майстори гривни

Велинградчанката Ива Коева, която от няколко години живее в Чикаго, се окичи с титлата „Мис Българка в САЩ 2015”. Тя бе най-високо оценена от авторитетното жури сред 16-те финалистки с български корени, дошли от всички краища на САЩ. Освен короната Ива получи и парична награда от 7000 долара, осигурени от спонсорите на събитието братята Християн и Павел Пенефф, съобщава „Марица”.

„Не се чувствам най-красивата българка в САЩ. Ала съм поласкана от доверието, което журито ми гласува. Титлата „Мис България в Америка” е оценка за чар, елегантност, добро сценично поведение, адаптация и бърза ориентация в непозната обстановка, свежи идеи и амбиция да ги осъществиш”, казва Ива. „Когато си чух името, се разплаках от щастие. Горда съм, че съм от Велинград”, добавя тя.

Категорична е обаче, че за нея личен успех в живота е не само да постига лични цели, но и да е полезна за околните. „Тази титла ще бъде най-големият ми успех до момента, ако съумея пълноценно да изпълня задачата си на представител на България в САЩ, казва красивата родопчанка”.

С част от наградата красавицата ще подпомогне българското училище в Чикаго. Друга част ще дари на Дома за деца, лишени от родителски грижи, в родния Велинград. Ще подпомогне и шампионката по плуване Нина Рангелова. Ива била впечатлена от мотивацията на пловдивчанката да се яви на конкурса, за да покаже женствеността на плувкините. „Тя е борбена, изключително дисциплинирана и се готви отново да представи достойно България на олимпиадата в Рио догодина”, споделя Ива.

Красивата девойка живее в САЩ от 9 години. Семейството спечелило зелена карта и заминали, след като Ива завършила 9-и клас в немска езикова гимназия „Бертолт Брехт” в Пазарджик. Когато стъпила зад Океана, не знаела английски, не познавала никого.

Но била щастлива заради смелостта на родителите си да потърсят успеха в Америка. Единственият човек, с когото Ива се разбирала, била преподавателката по немски. Училището, в което учела, имало програма за ученици, чийто роден език не е английският. В класа имало деца от цял свят - Полша, Румъния, Мексико, Япония, Китай и Корея.

Веднага след започването на учебната година учителката по немски записала Ива на състезание за целия щат Илинойс. Българското момиче било единственото, избрано да представи училището. Справила се чудесно - оценката била изключително висока - 96 от 100 възможни точки. За успеха Ива получила медал и учителите били много горди с нея. „Беше приятно още в началото на престоя ми да докажа, че българите сме образовани”, споделя Ива.

Красивата родопчанка вече е бакалавър по специалността индустриална и организационна психология. Работи като помощник-управител в една от най-популярните вериги магазини за луксозно всекидневно облекло. Вече е управител на магазина, амбицирана е да стане и на региона.

Ива има договор с модна агенция и засега прави пробни снимки с фотографи. Не иска обаче работата като модел да е основното занимание.

Признава, че е влюбена. Приятелят Добромир Христов е ландшафтен архитект и главен проектант на биодизайн за България. Той е един от създателите на първия биодизайн басейн у нас, завършен през май тази година.

Ива е в перфектна форма. За фигурата благодари на гена и родителите си. Практикува йога поне два пъти седмично. Тя е лицензиран зумба инструктор. Специалността е част от психологията, която изучава поведение на работното място.

Успешно съчетава работата с удоволствието. Обича да прави маникюри, има лиценз, а като студентка работела в салон за красота. Страстта към танците я накарала да вземе сертификат и за зумба инструктор. Йогата помага да релаксира. Напоследък Ива се запалила по изработката на гривни със скъпоценни камъни. Подарява ги на приятели, като избира камък, подходящ за характерите им.

Ива не възнамерява да остане в САЩ. Иска да попътува, преди да се установи окончателно, може би някъде в Европа. „Посоката на вятъра постоянно се мени, не се знае накъде ще ме отвее”, казва най-красивата българка в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица