Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

Откриха мъртви туристите на Крушунските водопади – жертвите са българката Катя и англичанинът Иън (обзор)

Държавата отказала чистене на реката

Кметът на Летница: Резерватът е опасно място

След три дни издирване телата на затрупаните двама туристи бяха намерени край Крушунските водопади. Жертвите са българката Катя Павлова (45 г.) и англичанинът Иън Джонсън. Катя се прибрала от Лондон у нас за едноседмична почивка, а Иън е неин приятел.

Акцията по издирването на двамата продължи над 40 часа и в нея се включиха пожарникари и спасители от Ловеч, Монтана, Велико Търново, Плевен, София и Троян. Според първоначалните данни туристите са загинали почти веднага и не са имали шанс.

В петък върху тях се свлякоха 200 куб. м пръст и камъни. Оцеля придружителката им. В момента на срутването тримата туристи са били на мост, част от екопътеката. Мястото на инцидента е недостъпно за мощна техника и затова издирването се проточи.

Резерватът “Крушунски водопади” е държавна собственост, а община Летница е отговорна за поддръжката на екопътеката и съоръженията към нея. Кметът на Летница д-р Красимир Джонев каза, че екопътеката е направена по проект на областната управа в Ловеч и е минала проверка от екоминистерството. Джонев добави, че община Летница е кандидатствала да почисти коритото на реката през лесопарка, но държавата е отказала.

“Резерватът “Маарата” е с най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове и басейни, т.е. диво място и като такова тя крие опасности с непредвидими последици за посетителите й. За да бъдат ограничени опасностите, трябва или достъпът на хора до водопадите да бъде ограничен, или скалите да бъдат обручени”, смята кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.