Разследващите депутати похарчили 4514 лв.

Депутатите, които разследваха случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) и към момента нищят проблемите в енергетиката, са похарчили 4514 лева за близо година. Това става ясно от справка на парламента за периода от 27 октомври м.г. До 30 септември т.г., която изготвена за „Труд“ по закона за достъп до информацията.

Анкетната комисия, която по ръководството на Десислава Атанасова (ГЕРБ) провери фактите и обстоятлствата около фалита на КТБ, е похарчила1895 лева. От тях 1539 лева са за възнаграждения на експерти, а 181 лева – за канцеларски материали. Депутатите, които работиха до случая, изязоха с предложения за законови промени, с които да падне банковата тайна за хората с депозити с преференциална лихва в КТБ. Така миналата седмица излязоха имената на политици и общественици, които са имали влогове с по-високи от стандартните лихви или които са направили цесии, за да спасят парите си.

Комисията, която нищи проблемите в енергетиката под ръководството на Валери Симеонов (ПФ), продължава да работи. Към момента депутатите в нея са похарчили 2619 лева, от които 2076 лева – за експерти. Нейните заседания обаче са закрити и до медиите не стига много информация за дейността на депутатите в нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика