Диляна Попова: С Асен сме заедно

За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

3 години затвор за мъж, наръгал съквартирант в корема

Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Мартеници – късмети, изскачат от орехи

Кметът на Добрич: Ще сезирам прокуратурата, не съм купувал гласове

Новоизбраният кмет на Добрич Йордан Йорданов представи своя таблица пред „Канал 3“ и отрече да е купувал ромски гласове на изборите.

Той заяви, че твърденията, че е купувал ромски гласове са категорична лъжа и е готов да сезира прокуратурата или тя да се самосезира, за да се проведе разследване.

Йорданов бе попитан дали е вярно, че неговият баща, който има славата на „ленд лорд“, е купувал ромски гласове в Добрич за сина си, дали е платил неплатените сметки за ток в ромската махала, дали са раздавани по 50 лева на ръка на майки с колички в парка и дали от екипа на Йорданов са раздавали ваучери за безплатни лекарства.

Пред Йорданов бяха изброени и данни от протоколите от ромските секции в Добрич, където Реформаторският блок има превес над ГЕРБ.

Според данните, в 80-та секция гласовете са 29 за ГЕРБ и 46 за РБ, в 38-ма секция са 38:117 за РБ, в 115-та секция са 80:121 за РБ, в 111-та секция са 44:76 за РБ, в 120-та секция са 41:70 за РБ.

Йордан Йорданов нито опроверга тези данни, нито ги потвърди. Според неговите данни, на първи тур съотношението в ромските секции между РБ и ГЕРБ е 104 на 394, а на втори тур 394 за РБ и 706 за ГЕРБ.

От данните на Йордан Йорданов не стана ясно какво е съотношението ГЕРБ:РБ в различните секции в Добрич.

Йорданов помоли водещата да не разделя гласоподавателите по етнически признак и заяви, че на 1 ноември първи е подал сигнал в полицията и прокуратура за извозване на хора с микробуси от неговите опоненти.

Той не пожела да произнесе опонента си поименно, както и партията, от която е излъчен. Водещата на няколко пъти попита дали Йорданов визира ГЕРБ и кандидата им за кмет на Добрич г-жа Детелина Николова.

 Йорданов заяви, че не малко хора в Добрич са му казвали, че са им давали пари да гласуват за №4 (Детелина Николова, ГЕРБ), но ако ги хванат да кажат, че тези пари са им дадени от кандидат №1 ( Йордан Йорданов, РБ).

Председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева защити Йордан Йорданов и каза, че хората в Добрич имат нужда от нова енергия и за това са подкрепили едно ново лице. „Грозно е на един 28-годишен младеж да му се реагира с такива стари номера“, заяви Кунева.

Според Йорданов прокуратурата и полицията в Добрич са реагирали моментално на сигнали за купуване на гласове и са изпратили екипи във всички секции съм съмнения за контролиран вот.

На въпрос дали прокурорската проверка е показала, че няма контролиран вот от страна на ГЕРБ, Йорданов отговори: „Аз в момента нямам становище от прокуратурата, мисля, че ще го пуснат в следващите дни на нашия адрес и ще Ви уведомя за това“.

Той посочи приоритетите си като кмет на Добрич: Да се направи одит за състоянието на общината, да започне разговори със всички политически сили за стабилно мнозинство и да се включи гражданското общество във взимането на решения за Добрич.

Меглена Кунева му пожела да не забравя големите идеи, да осигури работи за всички граждани и да не допуска никой да му влияе, освен хората, които са го избрали.

Тя коментира още, че ще се бори в политиката да има повече млади хора и повече жени.

Според Кунева не трябва да се върви с посока да се измерват тежестите, а че трябва да се измерват отговорностите.

Тя допълни, че Йорданов носи отговорност не само за себе си или за партията, която го е излъчила, а за цялото свое поколение.

Йорданов посочи, че е убеден, че за 4 години, заедно с екипа си, ще успее да покаже на какво е способен. Той декларира, че е кмет на всички граждани на Добрич, а не само на тези, които са гласували за него.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.