ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

КТ „Подкрепа”: Горанов няма да миряса, докато не събори правителството

Финансовият министър Владислав Горанов няма да „миряса”, докато не събори правителството. Tова заяви председателя на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов след среща с АБВ, предаде “Дарик”.

По време на разговорите беше обсъден проектобюджетът за следващата година. От формацията на Георги Първанов декларираха подкрепа за разчетите на правителството, но с условието бюджетният дефицит да се запази 3%.

Председателят на синдикалната организация Димитър Манолова не скри критиките си към финансовия министър Владислав Горанов.

„Струва ми се, че министър Горанов няма да миряса, докато не събори правителството. Онзи ден знаете нещата, които се случиха с полицаите, в крайна сметка вносител на някакви текстове в закона за бюджета, обикновено министър на финансите, така че всички критики за това, което се случи, вероятно основателно, са насочени към него. Не му стигаше това, но и онзи ден някъде бил казал, че доплащанията за продължителен труд, по-популярни като класове, били анахронизъм и не знам си какво трябвало да стане”, заяви Манолов.

И реши да припомни на Горанов какво се случи преди 10 години:

„Когато нещо такова се въртеше в нечии глави, 30 000 души излязоха на улицата. Не ми харесва такъв героизъм, който ще ми бъде присъда да ходя отпред на 30 000 човека. Не го искам това. По-добре тези приказки да останат някъде на заден план, да седнем и да мислим за по-полезни неща”, предупреди той.

От АБВ подкрепиха проектобюджета на кабинета, но Румен Петков не скри, че имат и забележки.

„Оценяваме като недобра политика увеличаването на текущите разходи на някои от ведомствата, а вие може да видите, изключвам сектор „Сигурност” и особено Министерство на вътрешните работи, за другите ведомства отпускането на допълнителни средства, отиващи на около 350 млн. лева, показва лошо прогнозиране или лоша дисциплина”, каза Петков.

АБВ и КТ „Подкрепа” са взели решение да направят експертна среща, за да обсъдят задълбочаващите се проблеми в енергийния сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.