Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

КТ „Подкрепа“: Горанов няма да миряса, докато не събори правителството

Финансовият министър Владислав Горанов няма да „миряса“, докато не събори правителството. Tова заяви председателя на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов след среща с АБВ, предаде „Дарик“.

По време на разговорите беше обсъден проектобюджетът за следващата година. От формацията на Георги Първанов декларираха подкрепа за разчетите на правителството, но с условието бюджетният дефицит да се запази 3%.

Председателят на синдикалната организация Димитър Манолова не скри критиките си към финансовия министър Владислав Горанов.

„Струва ми се, че министър Горанов няма да миряса, докато не събори правителството. Онзи ден знаете нещата, които се случиха с полицаите, в крайна сметка вносител на някакви текстове в закона за бюджета, обикновено министър на финансите, така че всички критики за това, което се случи, вероятно основателно, са насочени към него. Не му стигаше това, но и онзи ден някъде бил казал, че доплащанията за продължителен труд, по-популярни като класове, били анахронизъм и не знам си какво трябвало да стане“, заяви Манолов.

И реши да припомни на Горанов какво се случи преди 10 години:

„Когато нещо такова се въртеше в нечии глави, 30 000 души излязоха на улицата. Не ми харесва такъв героизъм, който ще ми бъде присъда да ходя отпред на 30 000 човека. Не го искам това. По-добре тези приказки да останат някъде на заден план, да седнем и да мислим за по-полезни неща“, предупреди той.

От АБВ подкрепиха проектобюджета на кабинета, но Румен Петков не скри, че имат и забележки.

„Оценяваме като недобра политика увеличаването на текущите разходи на някои от ведомствата, а вие може да видите, изключвам сектор „Сигурност“ и особено Министерство на вътрешните работи, за другите ведомства отпускането на допълнителни средства, отиващи на около 350 млн. лева, показва лошо прогнозиране или лоша дисциплина“, каза Петков.

АБВ и КТ „Подкрепа“ са взели решение да направят експертна среща, за да обсъдят задълбочаващите се проблеми в енергийния сектор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.