Адвокатът на Ембака: Укриваше се толкова дълго заради заплахите от членове на Чуждестранния легион

Убиецът от АМ"СТрума" се предаде сам след близо 5 месечно укриване

Ембака , който уби охранител на новостроящото се трасе на магистрала "Струма" край Сандански, се е предал сам в окръжна прокуратура - Благоевград.

Веднага е била извикана полиция и мъжът е арестуван и задържан за 72 часа.

Емил Първанов-Ембака се укриваше близо 5 месеца след извършване на убийството. Но в понеделник той е решил да се предаде доброволно, като е бил придружен от адвоката си Росен Недин.

На 26 юни тази година около 13,30 часа Ембака с кола преминал през участък на магистралата, който все още е бил в строеж. Охранителят на обекта Николай Чивиев-Легионера се опитал да го спре,но при последвалия скандал Ембака го убива с камък. Ударът по главата на охранителя е бил фатален и той издъхва в Спешния център в Сандански. Ембака избягва тогава, когато научава, че охранителят е мъртъв.

Непосредствено след престъплението той бе обявен за издирване, включително и чрез издаване на европейска заповед за арест.

За деянието окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Ембака за умишлено причинена смърт по чл.115 от НК.

Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

"Няма какво да кажа към момента. Факт е, че моят клиент доброволно се яви в прокуратурата и се предаде. Толкова време се укриваше заради отправените заплахи от бивши легионери във Френския легион, с които е служил Чивиев, че ще посегнат на живота му. Тези закани бяха отправени към него не само чрез медиите, а и с писма, изпратени до семейството му", това каза само адвокатът на Ембака Росен Недин. Той не пожела да уточни къде се е укривал клиентът му - в страната или чужбина.

Първанов разказал на адвоката си, че автомобилът му е бил ударен с някакъв предмет. "Започнало е преследване по пътя, бил е засечен. Господинът е започнал да нанася удари с палка и да троши колата му. Емил е бил в състояние на отбрана", обясни тогава адвокат Недин.

Коментари

Задължително поле