Пиян ловджия стрелял по къщи и лампи в Килифарево

Солидно почерпен ловджия от Килифарево е бил арестуван, а новата му пушка иззета след като като дръзнал да стреля по къщи и улични лампи в града. Случката се разиграла в събота вечерта. По-рано същия ден 39-годишният Павлин И. бил на лов за диви прасета. След излета членоветена ловната дружинка разпънали софра.

След почерпката, авджията поел към дома си. По пътя обаче той извадил оръжието и захванал да гърми като се целил по лампи и прозорци на къщите. За щастие по това време улиците на Килифарево били безлюдни. В неделя сутринта обаче стопанин забелязъл дупки от сачми по част от прозорците надома си и по тези на комшията и се обадил на тел.112.
Полицията във Велико Търново действала светкавично и събрала ловната дружинка веднага след сигнала.При разследването и огледа се оказало,че има едносантиметрови дупки в стъклата от стрелбата и авджията бил арестуван за 24 часа. Срещу служителя в строителна фирма е образувано досъдебно производство и е даден на прокуратурата. Той си признал за стореното и се разкаял,но обяснил,че искал да пробва новото си законно оръжие, защото по време на лова не успял да повали дивеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони