“Секси Октоподът” се смали наполовина

Соченият за втори в престъпната банда “Октопод” Антон Петров-Хамстера няма да бъде съден като бос на групата, която се занимавала с проститутки, наречена „Секси Октопод“.

Спецсъдът е прекратил делото срещу него, тъй като прокурор Милко Момчев внесъл обвинителния акт пет дни, след като изтекъл 2-годишния срок от повдигане на обвинението му. Преди това Хамстера сам поиска спецсъдът да задължи прокуратурата или да внесе делото, или да го прекрати. Момчев избрал първото, но пропуснал срока.

Същата участ споходила и членовете на групата - Мирослав Йончев, Мистър България за 2003 г. и охранителят от “Спартак Секюрити” Цветко Цветков.

Според прокуратурата престъпната схема за намиране на момичета за секс услуги започнала още през 2008 г. Ключов свидетел на обвинението е Ралица Тодорова, Мисис България за 2008 г., която до неотдавна бе и рекламно лице на ГЕРБ-жени. Тя призна пред разследващите, че е организирала и участвала в платени секс услуги.
Сега на подсъдимата скамейка остават само Николай Пиронков и Виктор Иларионов.

Според обвинението Пиронков определял тарифите на проститутките, а Иларионов ги приемал в Антверпен, Белгия. Процесът срещу тях продължава на 18 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право