Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков

РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

България живее на кредит от 24 октомври

От 24 октомври България вече живее на кредит, с което страната ни се нарежда на трето място в целия ЕС по бързо преминаване на дефицит. Това показва изследване на френско-белгийският институт „Молинари“, цитиран от в. „Фигаро“.

Институтът сравнява заложените от страните приходи и разходи в бюджета на централната им администрация и изчислява докога всъщност стигат приходите, за да покрият разходите. Де факто приходите на България свършват 69 дни преди новата година при средно 37 дни за Европейския съюз.

Единствените държави в Европейския съюз където по-бързо се задейства дефицита са Кипър – на 12 октомври, и Португалия – на 19 октомври. Два дни след България на кредит започва да живее и Хърватия, а от 30 октомври в числото на бързохарчещите икономики се е е присъединила и Испания.

Гърция влиза в дефицит почти месец след нас на базата на годишния си бюджет – 21 ноември. Румъния ще си покрива разходите до 1 декември.

Според изследването на „Молинари“ държавите залагат все повече дни, през които да живеят на кредит. Подобен е и примерът с България.

От четвърто място с изчерпване на приходите само 11 дни преди Нова година през последните 10 години България е увеличила реалния си дефицит първо до 31 дни през последните пет години, докато достигне до 69 понастоящем.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.