Преподавател от Великотърновския университет се жали, че бил пребит от полицаи

След полунощ на 23 октомври полицаи позвънили на вратата на Пламен Русев, преподавател от Богословския факултет на Великотърновския университет и го попитали дали е шумно в апартамента му заради сигнал на съседи. Това разказа преподавателят в студиото на bTV.

Преподавателят бил поканен да слезе пред блока, за да му връчат предварителен протокол за шума, но когато слезли долу, единият от униформените заявил, че Русев го напада и оттук нататък му се губят моменти памет.

„Осъзнах се в полицейския автомобил на задната седалка, а един от полицаите ми нанасяше удари”, каза още преподавателят. Той поискал да му бъде оказана медицинска помощ и заплашил, че ще подаде оплакване.

След дълги преговори, той бил отведен в болницата, където го прегледали и установили удари по тялото и лицето и високо кръвно налягане. Дълго време полицаите не му давали достъп до адвокат. След това му съставили акт за дребно хулиганство и съдът го глобил 100 лева.

Русев смята, че случилото се е заради гражданско дело, което той води със съседите си. Той отрече твърденията на полицията във Велико Търново, че е бил агресивен и е ударил полицай. От регионалната дирекция на МВР признават, че има хематом на лицето на преподавателя с размер 8 на 4 сантиметра, но той е от "падане по стълбите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини