Хванаха затворник в отпуск пак да краде

Срещу апаша има 38 жалби и 7 присъди

Млад, но изпечен апаш, пуснат от затвора да си почине, разби и опразни магазин за хранителни стоки, съобщиха от полицията в Монтана. През нощта в неделя срещу понеделник обирджия разбил гастроном собственост на Иван М. /27 г./ в село Владимирово и отнесъл куп продукти от щандовете.

Пристигналите криминалисти направили оглед и по оставените следи бързо разкрили крадеца - 18 годишния Васил К. Младежът е криминално проявен и е извършител на множество кражби по къщите в селото. В полицията има 38 заявителски материали за негови деяния - кражби, палеж и други престъпления, заявиха от Областната дирекция на МВР. За апашките си набези Васил К. има седем ефективни присъди и за последно е тикнат зад решетките във Враца през март тази година.

Наскоро обаче го пуснали в едномесечен отпуск и обирджията отново се върнал към престъпния си занаят. "Васко краде от дете. Баща му и майка му починаха, има 10 братя и сестри, нищо не работи - изхранва се с чуждия труд!", разказаха от селото. Крадецът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право