Диляна Попова: С Асен сме заедно

За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

3 години затвор за мъж, наръгал съквартирант в корема

Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Мартеници – късмети, изскачат от орехи

ВМРО оспори вота за съветници във Велико Търново

ВМРО оспорва резултатите за избор на общински съветници във Велико Търново. Патриотите са внесли жалба в Административния съд, по която е образувано дело. „Вече са разпитани и петима свидетели“, обяви адвокат Кирил Станчев, който представлява местната коалиция „Патриотите – ВМРО“.

„В изборния процес са отчетени значително голям брой недействителни бюлетини. Освен това има разминаване в идентификационните номера на протоколите, които са предоставени като копия на представителите на партии и тези, качени в сайта на ЦИК. Обяснението било, че поради някакви причини са били съставяни нови протоколи от избирателните комисии, извън изборните помещения, което е абсолютно недопустимо“, обясни още Кирил Станчев.

Според патриотите въпросът дали са отчитани правилно преференциите е спорен. От ВМРО настояват да се разгледат отново всички обявени за невалидни бюлетини, които са около 3500. „Това е около 10% от всички гласове“, заявиха воеводите.

Те се съмняват, че чрез недействителните бюлетини се редуцират резултати на определени партии. Изчисленията на ВМРО показвали, че 31 гласа не достигат, за да влезе в местния парламент трети техен общински съветник. „Искаме вещо лице да преброи отново недействителните бюлетини и се надяваме от там да излязат валидни такива“, категорични са от ВМРО.

Те изтъкват, че ако се докаже, че има грешно отчитане на гласове, са възможни две хипотези – провеждане на нов избор за общински съветници или преизчисляване на изборните резултати. Назначени са три вещи лица, които проверяват изборните книжа. По същото дело е присъединена и жалба от Румен Димитров, с която се оспорват изборните резултати за Общински съвет. Съдът трябва да излезе със становище по казуса в двумесечен срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.