На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Красен Кралев, Стефка Костадинова и УМБАЛ “Св. Анна” зарадваха над 700 ветерани медалисти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков представиха съвместна инициатива, осигуряваща пълноценни здравни грижи за ветерани на българския спорт, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Над 700 легендарни родни спортисти, носители на медали от олимпийски, световни и европейски първенства ще получат поименни медицински карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги в болницата.

На специална церемония в медицинското заведение Кралев, Костадинова и д-р Близнаков връчиха първите 11 карти на емблематичните Боян Радев, Георги Костадинов, Йордан Биков, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Александър Томов, Петър Лесов, Евладия Славчева, Верка Стоянова, Петър Жеков и Кирил Ивков. Всички шампиони благодариха за новата социална придобивка на ММС, БОК и УМБАЛ „Св. Анна”, като си пожелаха „по-рядко да ползват услугите на лекарите“. А големият Боян Радев обяви, че ще върне жеста като подари на болницата картина на Стоян Венев.

„Благодаря на д-р Близнаков, че даде възможност на нашето министерство да бъде партньор в тази прекрасна инициатива. Българските спортисти, българските шампиони са хора, на които цялото ни общество дължи специално внимание. Няма друга сфера, в която да сме толкова успели, колкото в спорта. Време е ние да се погрижим за тях, след като години наред повдигаха нашето самочувствие, националната ни гордост и достойнство“, каза министър Кралев.

„Публичните пари в България за спорта, за спортистите ни, за ветераните като цяло не са много, но тази инициатива е пример затова как когато има воля и желание, институциите могат да работят така, че да се случват много полезни неща“, посочи спортният министър.

„Здравето на спортистите и дейците на спорта е приоритет не само за нашето министерство, но и за Кабинета. Ето защо обсъждаме идеята за създаване на Национален център по спортна медицина във времето, оставащо до края на мандата на правителството“, заяви още Красен Кралев.

„Най-добрите лекари в България ще се грижат за най-добрите спортисти на България. Мисля, че инициативата е страхотна”, каза председателят на БОК Стефка Костадинова.

„Нашата среща е основана на една идея, която ще доведе до резултат, сега и веднага, а не някъде в бъдещето“, каза на свой ред и д-р Славчо Близнаков.

В университетската болница има назначен координатор и всеки един спортист, притежател на картата, след като позвъни на изписания върху нея „горещ телефон“ ще получи възможност за изследвания, прегледи в кабинетите и болнично лечение, ако такова се налага.

Медицинските карти ще бъдат предоставени от ММС на федерациите, откъдето ще бъда раздавани на ветераните шампиони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.