Активизираха се крадци на дърва

Трима крадци на готови отсечени дърва са били задържани в Шуменско за ден. На прага на зимата апашите предпочитат евтиния начин, но били усетени от горски стражар, докато товарели дървесина в землището на село Тушовица. След 22,30 часа в неделя горският бил в района защото имал пчелин. Чул шум, навлязъл в гората и забелязал бус до временен склад за дърва. Возилото потеглило и дори закачило леко стражаря. Въпреки ужаса, той успял да види и запомни регистрационния номер. Обадил се и на свой колега да причака возилото.

След издирвателни мероприятия в понеделник бусът "Фиат Дукато" бил намерен зарязан в гората, пълен с 3 кубика дървесина. Открит е собственика му, но той обяснил, че го предоставил на двама приятели. Извършителите на кражбата са К.Г./41г./ и А.О./28г./ от град Смядово. Задържани са в ареста за едно денонощие и срещу тях е образувано досъдебно производство. Възможно е да отговарят освен за кражба и за нанесена телесна повреда на служителя.

Същата нощ полицаи от Шумен получили сигнал за кражба на дървени трупи от предприятие на бул."Мадара" в града. Мъж ги прехвърля през оградата и ги товарел в лек автомобил "Ауди 80" с шуменска регистрация. След бързи действия на полицията извършителят К.С./58г./ е установен. Той бил охранител в същата мебелна фирма и срещу него вече върви досъдебно производство за кражба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони