Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

В Ямбол договориха участъците, за които няма да се искат винетки

Артист създава „фалшива армия“ от войници във фейсбук

Нидерландски артист създава хиляди фалшиви профили във Facebook, носещи имената на войници, които са се сражавали по време на американската революция през 18 век, пише BBC News, цитиран от „Фокус“.

“Армията” на Констант Дулаарт, която се поддържа от двама доброволци, ще бъде изпращана да добавя “харесвания” на публикации в социалната мрежа. Дулаарт казва за BBC, че иска да изрази протест срещу това, което той нарича “количествено измерване на социалния капитал”. Създаването на фалшив профил е нарушение на правилата на Facebook. Артистът признава, че не е дискутирал плановете си с компанията.

“Вероятно Facebook ще забележи и ще започне да ги избива,” казва той. “Използвам аналогия с войници, тъй като се чувствам така, сякаш съм обявил война на идеята, според която количеството социален капитал съответства на качество.” Констант Дулаарт възнамерява да събере артисти, философи и критици, за да реши какво ще прави фалшивата му армия. “Ще бъде интересно комисия да реши кой заслужава допълнително социално внимание,” отбелязва той. Очакванията му са проектът да приключи до два месеца, но по думите му няма как да е сигурен каква ще бъде продължителността на живота на създадените от него войници. “Намерението ми не е това да функционира като бизнес модел…но създаването на фалшиви профили е огромна индустрия, която заслужава внимание.”

Нидерландският артист базира профилите на реални членове на хесенската армия, но отказва да назове имената на избраните. В момента във Facebook вече има хиляда войници, като целта е да достигнат 20 хиляди.

В рамките на предишен проект Делаарт е закупил фалшиви профили в Instagram и ги е настроил да следват 30 реални потребители на мрежата, принадлежащи към артистичния свят. Артистът се е опитвал да даде на всеки избран акаунт 100 хиляди последователи. Собственик на галерия се е оплакал на Instagram, която е собственост на Facebook, че наплива от последователи прави трудно различаването на истинските любители на изкуството. “Не се опитвах да проваля бизнеса му,” казва Делаарт. Той уточнява, че е искал да постигне баланс и да направи артистите равностойно важни в социалната мрежа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.