Парламентът разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров

Парламентът разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров по искането на главния прокурор, съобщи Фокус.

За сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутата, „против” бяха 19 и 15 гласуваха с въздържал се (резултати от прегласуването).

По време на дебатите Емил Димитров от ПФ заяви, че е имало мнения, че едва ли не от това решение зависи какъв ще е имиджът на НС. „Аз не съм съгласен с това. Пуснаха по партийната телевизия номерата на участниците в комисията. От къде на къде жените в тази комисия ще бъдат подложени на тормоз. Получил съм много смс-и, които са изключително срамни. Това ваше държание беше неприсъщо. Извършено е престъпление и ние даваме разрешението. Не сме били там и не знаем какво се е случило. Нека дадем съдебната система да реши да вземе решението безпристрастно. Призовавам да гласувате „за” предложението на главния прокурор”, каза още Емил Димитров.

Явор Нотев от ПГ на АТАКА посочи, че вчера в 14.00 часа Чуколов и Сидеров са били на разположение на следовател към Софийска градска прокуратура. Така се сложи началото на разследване. Бяха връчени постановления за привличане като обвиняеми на двамата депутати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини