Осъден за автобуса-ковчег от катастрофата на "Тракия" изчезна

Ениз Ченгел, собственикът на фирма "Ентуртранс", не е бил открит на адреса си в Бургас, за да бъде приведен в затвора и да изтърпи присъдата си от 10 години лишаване от свобода заради зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия". Това съобщи прокурор Красимира Кателиева.

Автобусът на "Ентуртранс" катастрофира на на магистралата на 15 юни 2011 година. При инцидента загинаха 8 души, в болницата по- късно издъхна още една пътничка - бургазлийката Албена Самуилова. 11 човека бяха с тежки или средни телесни повреди.

Решението на последната инстанция - Върховният касационен съд, за присъдата на Ениз Ченгел излезе преди месец. Освен Ченгел 10 години затвор получи техническият ръководител Николай Точев, а 5 години - шофьорът на автобуса-ковчег Светослав Димитров.

Другите двама осъдени вече са в затвора, за да изтърпят наказанието си, каза прокурор Кателиева. Тя коментира, че МВР ще прецени дали да издирва Ениз Ченгел и дали е изчезнал. Според запознати, преди четири месеца той заминал за Турция при майка си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право