Присъедини се към Andrews/ Gentleman's Club

Джентълменът винаги е учтив. Независимо дали се опитва да впечатли жена на първа среща, или общува с колегите и приятелите си.

Рицарското поведение обаче трябва да се прилага не само в отношенията към жените. Защото да бъдеш джентълмен не е нещо, което може да се включва и изключва само когато ситуацията ви устройва - това е начин на живот. Непрекъснато и към всеки.

Истинският джентълмен притежава качества като чувство за чест, смелост, щедрост, образованост, галантност, елегантност, стил - основите, върху които се гради и философията на мъжката модна марка Andrews/. В желанието си да предаде и разпространи тези идеали, компанията създава виртуалната общност Andrews/ Gentleman's Club – това е кауза, отворена за всеки, който споделя тези ценности и идеали.

Мисията на Andrews/ е да обедини хората, които притежават рицарски добродетели, но и да припомни на останалите, че могат да бъдат джентълмени, като показват чрез възпитанието, маниерите и облеклото си уважение към другите.
Правилата на джентълменското поведение се прилагат не само когато ухажвате жена, те са валидни и когато общувате с приятели, колеги, близки и дори напълно непознати. Ето няколко начина да покажете, че рицарството още е живо:

Отворете вратата на колата

Джентълменът винаги отваря вратата на колата и помага на жената да слезе.

Другият отличителен маниер на джентълмена е, че придърпва стола на жената, за да седне. Той избира най-удобното и комфортно място – обикновено с лице към останалите.

Освен това джентълменът винаги помага на жената, независимо дали това е неговата приятелка, или собствената му майка, да облече палтото си.

Ако в ресторанта ястието ви е сервирано, а нейното не – изчакайте

Етикетът, който трябва да спазва джентълменът в ресторант, също съдържа много елементи. Но в общи линии най-основните неща са няколко – когато забележите, че чашата е празна, я допълнете.

В случай че джентълмен иска да опита от храната на някого от масата, той си поръчва още една порция.

Когато изкачва стълби - следва жената

Мъжът върви след жената, когато се изкачват по стълби - това е едно от основните правила в етиката на джентълмена. Въпреки че има жени, които предпочитат да не се качват първи, ако са с къси поли или рокли. Кавалерът винаги върви най-близо до пътя, когато се разхожда с жена по тротоара. А ако прецени, че е студено, отстъпва своята връхна дреха. Винаги той държи чадър над нея, когато вали, и не се притеснява от факта, че може малко да се намокри.

Слуша събеседника си с интерес

По време на среща съвременният джентълмен изключва звука на смартфона си, а ако е включен, затваря и не отговаря на обаждането. Той отдава цялото си внимание на събеседника и винаги изслушва. Защото да си добър слушател е също толкова голямо изкуство, колкото и да говориш добре.

Следва продължение за каузата Andrews/ Gentleman's Club в събота (14 ноември).

Именно в чест на всички онези, които спазват този етикет и споделят философията на Andrews/, мъжката модна марка организира Andrews/ Gentleman's Weekend

Всички, които споделят тези ценности и идеали и желаят да се присъединят към Andrews/ Gentleman's Club, могат да ползват специални ценови предложения във всички магазини в страната на 20, 21 и 22 ноември от минус 20%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл