На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Цял клас във Варна не ходи на училище заради агресивен съученик

Втора седмица учениците от 4 Б клас на училище „Йордан Йовков” във Варна отказват да посещават учебни занятия заради агресивен съученик. Момчето сменя вече пето училище, а в този клас е от април. Вместо адекватна помощ обаче, среща бунта на родители и деца, съобщава „Нова телевизия“.

Родители твърдят, че момчето често удря съученици и ги бута по стълбите. Наскоро счупило стъклена витрина и като по чудо нямало пострадали. Освен това, детето обиждало и заплашвало връстниците си.

Майките и бащите потърсили съдействие от ръководството на училището, но проблемът не бил разрешен. Напротив – проявите на проблемният ученик зачестили.

Майката на детето твърди, че взема мерки.

„Водила съм го на психиатър, на невролог, на психолог. Имаме обществен възпитател, с който непрекъснато се чуваме и се виждаме”, твърди жената.

Родителите на останалите деца вече искат проблемният съученик да бъде изключен. Започнали да подават и жалби. А отговорните по казуса си прехвърлят топката. Директорката на училището обвинява майката. Регионалният инспекторат пък вини директорката.

От Отдела за закрила на детето от две години работят със семейството, но все още без резултат. Според тях – по вина на майката. Ето защо тя е заплашена да загуби родителските си права.

Данните на регионалния инспекторат сочат, че над 5% от децата в масовите училища имат поведенчески проблеми и това са само диагностицираните случаи. Неоткритите са три пъти повече.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.