Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Петко Стрелеца

Прокурорът Цветан Маринов от Окръжната прокуратура във Велико Търново е пледирал за доживотен затвор без право на замяна при строг режим на изтърпяване за Петко Петков от Лясковец. Обвинителят настоял за най-строгото наказание след 4-часовата си заключителна пледоария пред Окръжния съд. Тя бе при закрити врата заради цитиране на секетни материали, както и заради самоличността на антитерористите участвали в акцията на 14 март миналата година.

Тогава спецотрядът бе изпратен да изземе солидния боен арсенал на мъжа, който цели 2 г не бил напускал дома си, а от балкона си заплашвал деца, защото вдигали шум под прозорците му. Операцията обаче се превърна в касапница след като баретите атакуваха жилището на Петков, а той откри огън по тях.

54-годишният обвиняем за убийството на командоса Емил Шарков и раняването на петима спецполицаи отказа да дава обяснения на финала на съдебното следствие.

Пледоариите продължиха в четвъртък с пренията на частните обвинители и на четиримата адвокати на подсъдимия. Очаква се идната седмица съдебният състав да се произнесе с присъда и делото срещу Петко Стрелеца да приключи на първа инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони