Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Съдът потвърди избрания кмет на село Каран Върбовка

Административният съд в Русе потвърди избора на кмета на село Каран Върбовка Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за Община Две могили“.

До делото се стигна след жалба на загубилия кандидат Георги Иванов (ГЕРБ). Той оспори решението на Общинската избирателна комисия в град Две могили и твърдеше, че действителен глас за него е отчетен неправилно като недействителен.

В открито съдебно заседание съдът откри много поправки по протокола на секционната избирателна комисия /СИК/, подписан от членовете й. Несъответстващата бюлетина обаче не води до промяна на вече обявените резултати, мотивират се магистратите. Спечелилият кандидат е събрал повече от половината действителни гласове съгласно чл.452, ал.3 от Изборния кодекс.

Съдът установи още, че членовете на СИК не оспорват резултата. Затова жалбата е „неоснователна“, а ОИК е действала „правилно и законосъобразно“. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Това не е единственото дело, заведено от неуспели кандидати за кметове и общински съветници след местния вот в Русенско. Магистрати вече дадоха ход искането да се касират изборите за старейшини в парламента на крайдунавския град. Към жалбата на БДЦ се присъединиха БСП, „Народен съюз“, МК „Бъдеще за Русе“, Здравко Паскалиев от АБВ и Никола Стоянов от „Българска социалдемокрация“.

По друго дело вота за старейшини в град Бяла обжалва и местната коалиция „Бяла 2015“. Тя твърди, че ОИК е допуснала техническа грешка. От неправилно приложения метод на Хеър-Ниимайер са разпределени неправилно мандатите за съветници по кандидатските листи.

Жалби срещу вота в АС са подали също неизбрани кандидаткметове на община Ветово, на двемогилските села Каран Върбовка и Острица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.