Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Съдът потвърди избрания кмет на село Каран Върбовка

Административният съд в Русе потвърди избора на кмета на село Каран Върбовка Михаил Трифонов от местна коалиция “Единни за Община Две могили”.

До делото се стигна след жалба на загубилия кандидат Георги Иванов (ГЕРБ). Той оспори решението на Общинската избирателна комисия в град Две могили и твърдеше, че действителен глас за него е отчетен неправилно като недействителен.

В открито съдебно заседание съдът откри много поправки по протокола на секционната избирателна комисия /СИК/, подписан от членовете й. Несъответстващата бюлетина обаче не води до промяна на вече обявените резултати, мотивират се магистратите. Спечелилият кандидат е събрал повече от половината действителни гласове съгласно чл.452, ал.3 от Изборния кодекс.

Съдът установи още, че членовете на СИК не оспорват резултата. Затова жалбата е “неоснователна”, а ОИК е действала “правилно и законосъобразно”. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Това не е единственото дело, заведено от неуспели кандидати за кметове и общински съветници след местния вот в Русенско. Магистрати вече дадоха ход искането да се касират изборите за старейшини в парламента на крайдунавския град. Към жалбата на БДЦ се присъединиха БСП, “Народен съюз”, МК “Бъдеще за Русе”, Здравко Паскалиев от АБВ и Никола Стоянов от “Българска социалдемокрация”.

По друго дело вота за старейшини в град Бяла обжалва и местната коалиция „Бяла 2015“. Тя твърди, че ОИК е допуснала техническа грешка. От неправилно приложения метод на Хеър-Ниимайер са разпределени неправилно мандатите за съветници по кандидатските листи.

Жалби срещу вота в АС са подали също неизбрани кандидаткметове на община Ветово, на двемогилските села Каран Върбовка и Острица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.