Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Съдът потвърди избрания кмет на село Каран Върбовка

Административният съд в Русе потвърди избора на кмета на село Каран Върбовка Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за Община Две могили“.

До делото се стигна след жалба на загубилия кандидат Георги Иванов (ГЕРБ). Той оспори решението на Общинската избирателна комисия в град Две могили и твърдеше, че действителен глас за него е отчетен неправилно като недействителен.

В открито съдебно заседание съдът откри много поправки по протокола на секционната избирателна комисия /СИК/, подписан от членовете й. Несъответстващата бюлетина обаче не води до промяна на вече обявените резултати, мотивират се магистратите. Спечелилият кандидат е събрал повече от половината действителни гласове съгласно чл.452, ал.3 от Изборния кодекс.

Съдът установи още, че членовете на СИК не оспорват резултата. Затова жалбата е „неоснователна“, а ОИК е действала „правилно и законосъобразно“. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Това не е единственото дело, заведено от неуспели кандидати за кметове и общински съветници след местния вот в Русенско. Магистрати вече дадоха ход искането да се касират изборите за старейшини в парламента на крайдунавския град. Към жалбата на БДЦ се присъединиха БСП, „Народен съюз“, МК „Бъдеще за Русе“, Здравко Паскалиев от АБВ и Никола Стоянов от „Българска социалдемокрация“.

По друго дело вота за старейшини в град Бяла обжалва и местната коалиция „Бяла 2015“. Тя твърди, че ОИК е допуснала техническа грешка. От неправилно приложения метод на Хеър-Ниимайер са разпределени неправилно мандатите за съветници по кандидатските листи.

Жалби срещу вота в АС са подали също неизбрани кандидаткметове на община Ветово, на двемогилските села Каран Върбовка и Острица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.