Безработен пловдивчанин краде телефоните на деца, докато си играят

32-годишен мъж от Пловдив е откраднал мобилните телефони на 12 деца. Районната прокуратура в града внесе обвинителен акт срещу мъжа – Теньо Н. Потърпевшите са деца на възраст между 8 и 13 години.

Извършителят бил безработен и тъй като се нуждаел от пари, решил да извърши кражбите от деца в различни училища и детски площадки в ж.к. „Тракия“ в Пловдив.

Престъпната дейност на младия мъж била сравнително кратка - от 19 април до 3 май тази година, съобщи Марица.бг.

На 19 април 2015 г. към 18,30 часа се приближил към група деца, които си играели на площадка пред жилищен блок в жк „Тракия“ в гр. Пловдив. Сред тях било и 8-годишно момче, което оставило якето си с мобилния телефон на близката пейка. Теньо Н. се приближил незабелязано и от джоба на дрехата взел мобилния телефон. Продал го на непознато лице в жк „Изгрев“ в гр. Пловдив.

На 20 април 2015 г. отишъл до футболна площадка в двора на училище в жк „Тракия“ в гр. Пловдив, където играели деца. Сред тях бил и 10-годишен ученик, който оставил на парапета до площадката чантата си, тип борсета, с намиращи се в нея – мобилен телефон, калъф, секретен ключ за входна врата, 11 лв. и др. Таньо се приближил и взел чантата. От нея извадил мобилния телефон, който продал на неустановено лице, а останалите вещи изхвърлил.

На 24 април 2015 г. Теньо Н. отишъл до футболна площадка в двора на училище в жк „Тракия“ в гр. Пловдив. 12-годишен петокласник си бил оставил раницата наблизо, като в нея имало учебници, ключове и др. вещи. Теньо Н. се приближил и взел чантата. Задържал за себе си мобилния телефон, останалите вещи изхвърлил. По-късно продал мобилния телефон с картата за памет и калъфа за 100 лева.

По същия начин Теньо Н. извършил още девет кражби от различни непълнолетни лица от гр. Пловдив, като част от мобилните телефони оставил в заложни къщи, за суми между 40 и 150 лева. Задържан е на 4 май. Сега е в затвора в гр. Пловдив с постоянна мярка „задържане под стража“.

Разпитан в хода на разследването Теньо Н. се е признал за виновен. По делото е изготвени стоково-оценъчни експертизи, според които общата стойност на отнетите вещи е 4 306 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право