Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Сапунката с девствената поетеса приключи с оправдателна присъда

Тъжителката Албена Хинкова трябва да плати 354 лв. адвокатски хонорар и разноски по делото

Сапунката с девствеността на поетесата Албена Хинкова, която се разиграваше повече от година в Пловдив, приключи най-после в четвъртък с решение на Районния съд, но сега се очаква да продължи на втора, по-висока инстанция – Окръжния съд в града под тепетата.

Председателят на Районния съд Иван Калибацев оправда поета Николай Славов по обвинението на колежката му по перо Албена Хинкова, че й е нанесъл обиди, за които тя претендираше за 3000 лв. морална и финансова неустойка. Ищцата по делото се жалвала пред Темида, че по време на сбирка на литературен клуб „Младост“ на 2 юли 2014 г. колегата й Николай Славов се осъмнил в непорочността й с думите: „Кажи бе, моме, макар че ти не си мома!“ Освен това 40-годишната мома се почувствала засегната и от още куп обидни подмятания на Славов.

Той обаче бе признат за невинен от съдия Калибацев, който разпореди последното заседание от делото да се гледа при закрити врати заради детайли от твърде интимен характер, касаещи тъжителката. В Съдебната палата бе прочетена и експертизата, направена от съдебния лекар д-р Светозар Спасов, след като три местни АГ-клиники отказаха да я изготвят. Според повторната експертиза от Съдебна медицина Албена Хинкова е с девствен химен и няма хименопластика. Според акушерогинеколози обаче това не е нещо необичайно – те имали случаи и на девствени пациентки на 60-65-годишна възраст.

Съдия Иван Калибацев не само че призна Николай Славов за невинен, но и осъди ищцата Албена Хинкова да му плати 300 лв. за адвокатски хонорар и да преведе по сметка на Районния съд 54 лв. за разноски по делото. Този неочакван от нея обрат вбеси Албена Хинкова, но единственото, което тя заяви, бе, че е възмутена от решението и ще го обжалва пред Окръжния съд.

Обвиняемият Николай Славов декларира готовност да се откаже от присъдените му от съда 300 лв. с мотива, че колежката му по перо е безработна и има по-голяма нужда от тези пари. Поетът няма намерение да съди Албена Хинкова за набеждаване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.