На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Сапунката с девствената поетеса приключи с оправдателна присъда

Тъжителката Албена Хинкова трябва да плати 354 лв. адвокатски хонорар и разноски по делото

Сапунката с девствеността на поетесата Албена Хинкова, която се разиграваше повече от година в Пловдив, приключи най-после в четвъртък с решение на Районния съд, но сега се очаква да продължи на втора, по-висока инстанция – Окръжния съд в града под тепетата.

Председателят на Районния съд Иван Калибацев оправда поета Николай Славов по обвинението на колежката му по перо Албена Хинкова, че й е нанесъл обиди, за които тя претендираше за 3000 лв. морална и финансова неустойка. Ищцата по делото се жалвала пред Темида, че по време на сбирка на литературен клуб “Младост” на 2 юли 2014 г. колегата й Николай Славов се осъмнил в непорочността й с думите: “Кажи бе, моме, макар че ти не си мома!” Освен това 40-годишната мома се почувствала засегната и от още куп обидни подмятания на Славов.

Той обаче бе признат за невинен от съдия Калибацев, който разпореди последното заседание от делото да се гледа при закрити врати заради детайли от твърде интимен характер, касаещи тъжителката. В Съдебната палата бе прочетена и експертизата, направена от съдебния лекар д-р Светозар Спасов, след като три местни АГ-клиники отказаха да я изготвят. Според повторната експертиза от Съдебна медицина Албена Хинкова е с девствен химен и няма хименопластика. Според акушерогинеколози обаче това не е нещо необичайно – те имали случаи и на девствени пациентки на 60-65-годишна възраст.

Съдия Иван Калибацев не само че призна Николай Славов за невинен, но и осъди ищцата Албена Хинкова да му плати 300 лв. за адвокатски хонорар и да преведе по сметка на Районния съд 54 лв. за разноски по делото. Този неочакван от нея обрат вбеси Албена Хинкова, но единственото, което тя заяви, бе, че е възмутена от решението и ще го обжалва пред Окръжния съд.

Обвиняемият Николай Славов декларира готовност да се откаже от присъдените му от съда 300 лв. с мотива, че колежката му по перо е безработна и има по-голяма нужда от тези пари. Поетът няма намерение да съди Албена Хинкова за набеждаване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.