На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Михаил Миков: Отговорност може да се носи и без подаването на оставки

„Членовете на ИБ на БСП заявиха готовността си да подадат оставка. Аз им казах, че не искам това от тях. Отговорността може да се носи и без подаването на оставки”. Това заяви лидерът на НС на БСП Михаил Миков пред Поглед TV, цитиран от пресцентъра на лявата партия.

По думите му всички сме се нагледали на оставки на единия и на следващия ден същите хора се кандидатират за същите постове. „Отговорност се носи с делата и по тях трябва да се съди, а не по подаването на оставка. Това вече се изчерпа”, категоричен бе той.

Миков подчерта, че с поведението си, със законодателните си инициативи, БСП се връща към поведението на автентична лява партия, която може да защитава интересите на голяма част от българските граждани. Според него обаче, освен точния курс, една партия има нужда и от доверието на хората, което левицата се бори да си върне. По думите му трябва да се спре търсенето на алтернативи на решенията на конгреса и на поведението на ръководството, за да спре да се разединява партията.

Миков каза още, че трябва да бъдат коментирани резултатите като факти, причините за тези резултати и предложения за решения как да се продължи нататък – политически, организационни. По думите му причините за резултатите са много и са свързани с кондицията на партията, повечето говорене какви са правилните политики и по-малкото действия за реализирането им. От друга страна обаче според него влияние е оказало и това, че в България политиката се е превърнала в неполитическо занятие – пазарната, парична демокрация, изборите като състезание на всяка цена, а не за представителство на интересите на българските граждани. „Политиката се превърна в разпределение на ресурси, заемане на постове и взимане на решения, откъснати от хората”, подчерта Миков. По думите му това е довело до отказа на много граждани да гласуват на изборите и недоверието към властта.

Българските граждани трябва да кажат дали искат такива избори и така учредена власт
„Българското общество трябва да отговори дали иска такива избори и така учредена власт”, заяви Миков. По думите му гражданите, неправителствените организации не могат да спрат процесите на подправяне на протоколи и на купуване на гласове- държавата ги стимулира, БСП няма как сама да се справи с тези процеси. Миков коментира, че ако и БСП влезе в тези практики и остави принципите си заради едничката цел влизане във властта, ще загуби себе си. „Специалисти оприличават ГЕРБ на машина за избори, консумация на власт, натиск. Ако БСП заприлича на това, да остават в нея тези, които са съгласни с това. Аз категорично не съм”, заяви Миков.

Лидерът на левицата подчерта, че е доволен от тези 60 общини, където хората, активът, кандидатите на левицата са показали, че могат да водят битка в такива условия и да я спечелят. „Лесно е да спечелиш избори, когато цялата власт, всички пари, всички служби са твои, трудното е да го направиш в тази среда, с отстояване на политики и принципи”, заключи Михаил Миков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.