Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Михаил Миков: Отговорност може да се носи и без подаването на оставки

„Членовете на ИБ на БСП заявиха готовността си да подадат оставка. Аз им казах, че не искам това от тях. Отговорността може да се носи и без подаването на оставки”. Това заяви лидерът на НС на БСП Михаил Миков пред Поглед TV, цитиран от пресцентъра на лявата партия.

По думите му всички сме се нагледали на оставки на единия и на следващия ден същите хора се кандидатират за същите постове. „Отговорност се носи с делата и по тях трябва да се съди, а не по подаването на оставка. Това вече се изчерпа”, категоричен бе той.

Миков подчерта, че с поведението си, със законодателните си инициативи, БСП се връща към поведението на автентична лява партия, която може да защитава интересите на голяма част от българските граждани. Според него обаче, освен точния курс, една партия има нужда и от доверието на хората, което левицата се бори да си върне. По думите му трябва да се спре търсенето на алтернативи на решенията на конгреса и на поведението на ръководството, за да спре да се разединява партията.

Миков каза още, че трябва да бъдат коментирани резултатите като факти, причините за тези резултати и предложения за решения как да се продължи нататък – политически, организационни. По думите му причините за резултатите са много и са свързани с кондицията на партията, повечето говорене какви са правилните политики и по-малкото действия за реализирането им. От друга страна обаче според него влияние е оказало и това, че в България политиката се е превърнала в неполитическо занятие – пазарната, парична демокрация, изборите като състезание на всяка цена, а не за представителство на интересите на българските граждани. „Политиката се превърна в разпределение на ресурси, заемане на постове и взимане на решения, откъснати от хората”, подчерта Миков. По думите му това е довело до отказа на много граждани да гласуват на изборите и недоверието към властта.

Българските граждани трябва да кажат дали искат такива избори и така учредена власт
„Българското общество трябва да отговори дали иска такива избори и така учредена власт”, заяви Миков. По думите му гражданите, неправителствените организации не могат да спрат процесите на подправяне на протоколи и на купуване на гласове- държавата ги стимулира, БСП няма как сама да се справи с тези процеси. Миков коментира, че ако и БСП влезе в тези практики и остави принципите си заради едничката цел влизане във властта, ще загуби себе си. „Специалисти оприличават ГЕРБ на машина за избори, консумация на власт, натиск. Ако БСП заприлича на това, да остават в нея тези, които са съгласни с това. Аз категорично не съм”, заяви Миков.

Лидерът на левицата подчерта, че е доволен от тези 60 общини, където хората, активът, кандидатите на левицата са показали, че могат да водят битка в такива условия и да я спечелят. „Лесно е да спечелиш избори, когато цялата власт, всички пари, всички служби са твои, трудното е да го направиш в тази среда, с отстояване на политики и принципи”, заключи Михаил Миков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.