Хамилтън потроши кола за 2 млн. евро

Трикратният шампион Люис Хамилтън е господарят на “Формула 1” и рядко допуска грешки на пистата, но улиците на Монако явно са му твърде тесни и пренаселени. Насред княжеството най-добрият пилот в момента е блъснал паркирана кола и е предизвикал сериозна катастрофа, но без пострадали хора. Самият той обяви в социалните мрежи, че в инцидента е потрошил любимия си автомобил Pagani Zonda 760 LH (означението LH идва от инициалите на Люис Хамилтън) с тъмнолилав цвят.

Само година британецът успя да се порадва и да шпори италианската супермашина, която купи за 2 милиона евро. Тя е бърза колкото и състезателният му болид от “Формула 1”, ускорява до 100 км/ч за 2,6 секунди и развива 350 км/ч. Двигателят също е „Мерцедес”, но с 12 цилиндъра и тунингован от AMG до 760 конски сили. Хамилтън купи скъпата си играчка след окончателната си раздяла с поп звездата Никол Шерцингер. В гаража си той има и други бързи коли като „Шелби Мустанг GT500”, „Макларън Р1”, „Ферари ЛаФерари”, „Мерцедес SLS AMG Блек Серис” и два броя „Шелби Кобра” от 1966 г.

На принципа „признат грях, половин грях“ Хамилтън се разкая: „Всички правим грешки, но е важно да се учим от тях и да не ги повтаряме.“ Заради катастрофата той се присъедини с ден по-късно към отбора си в Сао Пауло, където в неделя е предпоследното състезание за годината във „Формула 1“. Отсъствието на Люис провали няколко предварително планирани събития в Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена