Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 25 февруари 2020

На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Сменят напускащ зам.-кмет на Пловдив с двама нови

Частният бизнес остава кмета на Пловдив Иван Тотев без един от досегашните му заместници – Александър Държиков, който ръководеше ресорите тренспорт, сигурност и обществен ред. Държиков, под чието ръководство в града под тепетата бе реализиран големият транспортен проект за 44 млн.лв., преминава в частния сектор на по-спокойна, а със сигурност и по-добре платена работа.

„В Пловдив такъв експерт в сферата на транспорта като инж. Държиков няма и той много ще ми липсва“, декларира градоначалникът Тотев и съобщи новината, че ресорът на Държиков се разделя на 2 и ще има отделни зам.-кметове за транспорта и сигурността и обществения ред.

Новата структура на община Пловдив ще бъде въведена от 1 януари 2016 г., а най-рано през декември ще стане ясен окончателният брой на заместник-кметове, които със сигурност ще нараснат от 5 на поне 7. Предвижда се разделение и на ресорите, за които досега отговаряше зам.-кметът Стефан Стоянов – култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики. Племенникът на президента на България Петър Стоянов ще запази поста си, но ще отстъпи културата и образованието на нов зам.-кмет, който най-вероятно ще е Амалия Гешева, досегашен шеф на Общинския институт „Старинен Пловдив“. Димитър Кацарски остава зам.-кмет по строителството и общинската собственост, а досегашният областен управител Розалин Петков се връща в общината като зам.-кмет по икономиката и здравеопазването на мястото на Минко Кафтански. Досегашният кмет на район „Централен“ Георги Титюков от коалиция „Кауза Пловдив“ пък сменя футболната легенда Петър Зехтински като зам.-кмет по спорта, младежките дейности и социалната политика. „С инж. Държиков търсим правилните хора за ресорите транспорт и сигурност, като със сигурност те ще бъдат експерти и в политически пазарлъци с други партии за тези постове няма да влизаме“, заяви кметът Иван Тотев. Той отрече информациите, че гласи досегашния председател на Общинския съвет арх. Илко Николов за главен архитект на Пловдив и обяви, че няма никакво основание и причина да сменя титуляра на този пост арх. Румен Русев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.